Solenergi

i Tanzania

PROJEKTET SOLENERGI I TANZANIA

 

Anna tillsammans med två bybor.

 

Framför entrén till en av de gigantiska hallarna i Guangzhou.

China Import And Export Fair är Kinas största utställningen för import- och exportvaror. Området är gigantiskt med 338000 m2 utställningsyta under tak.

Juli 2016

Nu startar en uppdatering och förbättring av hemsidan. Ny är också bloggen.

 

Januari–februari 2012

RESA TILL TANZANIA

 

Jag reser till Tanzania den 27 januari tillsammans med prästen Ulf Lundegard och dokumentärfilmaren Jonas Sanderman. Avsikten är dels att presentera solcellslampan, dels att filma verksamheten i Bulongwa.

 

Tanken med solcellslampan är ju att folket i området runt Bulongwa ska ersätta de dyra och ineffektiva fotogenlamporna med en soldriven lampa, som på sikt blir billigare och som ger bättre belysning i de mörka husen. Nu gäller det att "sälja in" den här idén.

 

Anna Petterssons liv och verksamhet i Bulongwa har aldrig dokumenterats ordentligt. Nu ska det ske genom en film, som visar Annas arbete, livet i byn och pågående projekt.

 

Hemma igen den 13 februari.

Augusti 2011

 

 

 

NYTT OM SOLCELLSLAMPAN

 

Läs det senaste om solcellslampan, vad som hänt efter Kinaresan, nya priser etc. Läs här…

Maj 2011

 

 

 

HEMMA IGEN

 

Tillbaka i Sverige efter dagar av gående och tittande på olika produkter. Den kinesiska utställningen var inrymd i ofantligt stora hallar. Prisbilden mellan inköp här hemma och Kina är av väsentlig betydelse för de fattiga i Tanzania.

 

Jag utvärderar två solcellsanläggningar för testning nu i sommar. Priset för en komplett anläggning kostar i Kina ca 400 kr och här hemma 1200–1300 kr. Jag behöver ca 40 000 kr till inköp av hundra solcellsanläggningar för vidare leverans till skolor/hem i Bulongwa, Tanzania. Ge gärna ett bidrag.

Mars 2011

 

 

 

BESÖK I KINA

Jag kommer i april månad att besöka utställningen "China Import And Export Fair" i Guangzhou, Kina, för att där orientera mig om det allra senaste och ta hem idéer och kunskaper om nya komponenter.

KINESISK TEXT

 

Nu kan du läsa om solenergiprojektet på kinesiska.

 

Klicka här:

S-O (Owe) Lindgren • Husnäs 167 88293 Helgum • mobil: 0702 59 72 51 • e-post: info@sol-sol.se